Tilgjengelighet

Visste du at TV 2 Skole har en rekke tilbud for alle med særskilte behov? Vi er det ledende forlaget i Norge på ulike former for tilpasning.

Vi i TV 2 Skole er opptatt av at alle elever skal kunne nytte seg av våre læremidler fullt ut.

Derfor har vi gjennom flere år hatt fokus på universell utforming og tilpasning.  Vi har jobbet frem gode løsninger, slik at tilbudene våre kan brukes av flest mulig, og vi ønsker å stadig utvikle oss til det bedre. Prosjektene er støttet av Utdanningsdirektoratet.

Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker å prøve ut noen av tilbudene under!

Tegnspråk

Nyhetene for barne- og ungdomstrinn blir tegnspråktolket hver uke, i samarbeid med Statped læringsressurser og teknologiutvikling.

Elever som bruker tegnspråk kan ha nytte og glede av nyhetssendingene med tilhørende undervisningsopplegg på samme måte som andre elever.

Dette er en populær tjeneste som hver uke blir lagt ut på tv2skole.no og erher.no.

Sendingene blir tegnspråkstolket og har vært en del av tilbudet til TV 2 Skole siden 2010.

Ta gjerne en kikk! Det er bare å spille av videoen øverst i denne saken.

Alternativ supplerende kommunikasjon (ASK)

Vi har en nyhetssending med grafisk tegnstøtte.

ASK er en kommunikasjonsmetode for de som trenger et språk forkortet ned til bilder.

Nyhetsinnslag blir supplert med grafiske tegn i avspilleren. I tillegg blir det laget egne tilpassede undervisningsopplegg av fagfolk.

Vi bruker WLS (Widget Literacy Symbols). Sendingene har vært en del av TV 2 Skole siden 2010.

Øyestyring

Vi har en egen tilpasset visning av nettsidene for de som ikke har mulighet til å navigere med vanlig mus og tastatur.

Brukere som trenger øyestyring og/eller såkalt hodemus kan bruke dette til å komme seg rundt i universet til TV 2 Skole. Det vil si at man kan navigere mellom videoer, tekster, quizer og bøker ved å bevege på øynene eller hodet.

Dette tilbudet er under utvikling, og blir for tiden prøvd ut av elever ved skoler i Bærum, Drammen og Trondheim.

Vi har både en- og tobryter styring. Det betyr at man kan navigere hele nettsiden kun ved hjelp av en eller to knapper/brytere.

Tlf:
Epost: